Sosyal Medya

EÄŸitim

YGS Birincisi Bingöl’den Çıktı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) 500 tam puan alarak 4 puan türünde Türkiye birincisi olan Ahsen Zeynep Kaya, ilk kez bu başarının elde edildiği Bingöl’ün gururu oldu.



Yükseköğretime GeçiÅŸ Sınavı’nda (YGS) Türkiye birincisi olan Ahsen Zeynep Kaya, ilk kez bu baÅŸarının elde edildiÄŸi Bingöl’e büyük gurur yaÅŸattı.
 
YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6’da 500 tam puan yaparak 4 puan türünde Türkiye birincisi olmaya hak kazanan, özel bir okulda okuyan Kaya, baÅŸarısının mutluluÄŸunu yaşıyor.
 
Kaya, Matematik, Fen Bilimleri ve Türkçe testlerinden 40’ar doÄŸru, Sosyal Bilimler testinden ise 38 doÄŸru yaparak toplamda 160 sorunun 158’ini doÄŸru cevapladı.
 
Sonuçların açıklanmasıyla ÖSYM BaÅŸkanı Ömer Demir, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Kadri Engin telefonla arayarak Kaya’yı baÅŸarısından dolayı tebrik etti.
 
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger, öğrenim gördüğü okulun kurucu müdürü Nizamettin Etdöger ve okul müdürü Abdulsabur Şığva, Kaya ailesini ziyaret ederek mutluluklarını paylaştı.
 
“CerrahpaÅŸa Tıp Fakültesi’ne Gitmek Ä°stiyorum”
 
Kaya, başarıya giden süreci AA muhabirine anlattı. Sınav sonuçlarının açıklanmasını heyecan ve merakla beklediğini belirten Kaya, birinci olacağını hiç düşünmediğini söyledi.
 
“Önemli olan çok çalışmak deÄŸil, düzenli ve planlı çalışmaktır.” diyen Kaya, CerrahpaÅŸa Tıp Fakültesi’ne gitmek istediÄŸini söyledi.
 
Bingöl Milli EÄŸitim Åžube Müdürü Döger de yaptığı açıklamada, “Daha önce Bingöl’de böyle bir baÅŸarı elde edilmemiÅŸti. Ä°lk defa bir öğrencimiz 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Bu son derece önemli ve sevindirici bir baÅŸarı.” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.